Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Carlet
Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Carlet

L’alcaldessa vota en contra de la proposta de Compromís de destinar els diners a menors en risc d’exclusió social i s’ho gasta en un quadre i una escultura

El PP de Carlet aprovà dijous passat en un ple extraordinari una modificació de crèdit per poder dur endavant algunes despeses i actuacions abans d’acabar l’any, entre les quals la compra d’un quadre titulat “Història i martiri de Sant Bernat, per 7.000 euros, així com una escultura destinada a una rotonda: “Carlet cuna del caqui”, per 11.500 €.

Davant d’aquesta proposta, el grup municipal Compromís Carlet va presentar una esmena de modificació per a destinar aquestes mateixes quantitats a la instauració als centres educatius de Carlet d’un programa de desdejunis escolars així com d’un programa de menjadors socials escolars per a les vacances de Nadal, les dos propostes dirigides als menors en risc d’exclusió social. Aquesta proposta va ser desestimada pel Ple, amb els vots en contra de la majoria absoluta del PP.

Maria Josep Ortega: “Els governants han de ser sensibles amb la situació social que es viu i actuar en conseqüència”

Segons la portaveu de Compromís Carlet  Maria Josep Ortega “en un moment de crisi, quan no estan cobertes les necessitats bàsiques de la ciutadania, i especialment dels xiquets, no ha de ser prioritària la compra d’escultures o quadres de preus elevats. A Carlet, encara estan dictant-se decrets d’alcaldia denegant ajudes d’emergència social per cobrir necessitats bàsiques i donant l’esquena a una realitat social com és la fam, remetent-los a la caritat, a la solidaritat social o a buscar menjar als contenidors. En el cas dels menors la situació és dramàtica i moltes vegades silenciada per la vergonya. Als centres educatius del nostre poble, igual com a altres pobles, hi ha menors que només fan, des que s’alcen, una única menjada, el dinar, i perquè estan becats. Esta situació s’agreuja en vacances, com ara en Nadal, que tanquen els menjadors  escolars”. “Un governant –ha afegit la portaveu de Compromís- ha de ser sensible a la situació social que s’està vivint i actuar en conseqüència”.

A més, Ortega ha afegit que “cal recordar que enguany, per primera vegada, el Partit Popular havia eliminat la partida de beques de menjador del pressupost, al·legant que amb les de la Conselleria ja es cobrien les necessitats del poble. La realitat és que altres institucions, com Càritas, està fent-se càrrec de les despeses de menjador de les famílies que la Generalitat no cobreix i està més que justificada la seua necessitat.”

La portaveu de Compromís a Carlet ha manifestat que “lamentem profundament les prioritats del govern que actualment pren les decisions per majoria absoluta al nostre poble, i que ha preferit la compra d’obres d’art, davant una alternativa de projectes socials i destinats als xiquets en risc d’exclusió social”