Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Carlet
Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Carlet

El 27 de juliol el Grup Municipal Compromís Carlet, a través de la seua portaveu, Maria Josep Ortega, va demanar diversos decrets d’alcaldia i relacions comptables que a hores d’ara encara no ha rebut encara que han passat 3 mesos. En la mateixa situació es troben amb les resolucions i documentacions sol·licitades el 30 de setembre.

Segons la llei actualment en vigor, els serveis de la corporació estan obligats a facilitar les resolucions d’alcaldia als seus membres directament. Així mateix, quan es tracta de peticions de documentació o informació, si en el termini de cinc dies no és denegada, els regidors, per silenci positiu, tindran dret a accedir a esta informació automàticament.

La normativa és reiteradament incomplida per l’alcaldessa de Carlet, Maria Angeles Crespo, que en el dia de hui ha denegat novament l’accés a les resolucions i altra documentació pendents des de 27 de juliol i 30 de setembre a la portaveu de Compromís Carlet i que s’ha vist obligada a realitzar una compareixença de constància de vulneració de drets fonamentals davant el vicesecretari de l’ajuntament, així com reiterar per tercera vegada les peticions de resolucions i relacions comptables.

Malgrat que els serveis municipals, davant la reclamació personal, havien recollit este matí la major part dels documents pendents i anaven a ser entregats en l’acte, per ordre de l’alcaldessa han quedat en el seu poder, negant l’entrega i manifestant que “ja els arribarien pel conducte oficial”.

Segons Maria Josep Ortega, “l’alcaldessa de Carlet ve vulnerant constantment la llei amb la única finalitat d’entrebancar el nostre exercici del dret d’oposició i fiscalització d’accions a l’equip de govern municipal”.

Segons Ortega: “No és la primera vegada que l’alcaldessa ens acusa de presentar “massa escrits”, o s’excusa de la seua obligació per la càrrega de treball, quan es tracta de documents informatitzats on només cal apretar un botó per accedir a ells i enviar la còpia a la qual legalment tenim dret des del mateix dia que es dicta.”

Ortega ha conclòs que: “Si l’alcaldessa persisteix en esta actitud tan allunyada de la transparència i el bon fer de les persones demòcrates, presentarem una demanda per violació de drets fonamentals a més de la demanda de depuració de  les responsabilitats personals en què pot estar incorrent al bloquejar l’accés a la informació als membres de l’oposició.”