Maria Josep Ortega

  • Maria Josep Ortega: “És una barbaritat lamentable, una autèntica provocació als carletins i carletines, i només reflecteix un autoritarisme caduc, irreflexiu i absolutament nociu que correspon a la vella política que cal deixar arrere com més prompte millor”

Davant del ban recentment publicat per l’alcaldessa, on diu que “a la fi d’evitar el deteriorament del paviment dels carrers i la brutícia en la via pública, l’Ajuntament ha considerat convenient prohibir l’ús de focs artificials en les bodes i en altres celebracions d’índole semblant”, Compromís Carlet ha demanat la seua retirada immediata, segons ha manifestat la seua portaveu Maria Josep Ortega, “per tractar-se d’una mesura absolutament injustificada, totalment destrellatada, unilateral, personal, caciquil, i rebuda amb estupor per la immensa majoria de la nostra ciutadania”.

Segons Ortega “no podem entendre de cap manera que, amb tots els greus problemes que hi ha i totes les dificultats per les quals està passant la nostra societat, el PP es dedique, a través de l’alcaldia, a este tipus de prohibicions, que afecten directament i de forma ben negativa els nostres usos socials, les nostres tradicions i les nostres senyes d’identitat com a poble”.

 Ortega ha qualificat el ban de l’alcaldia de “barbaritat i autèntica provocació als carletins i carletines” i ha manifestat que “només reflecteix un autoritarisme caduc, irreflexiu i absolutament nociu que correspon a la vella política que cal deixar arrere com més prompte millor”.

Tot apunta  –ha continuat la portaveu de Compromís– que esta decisió del PP ha estat provocada per un allau de crítiques dels nostres veïns i veïnes per la deficient neteja del poble, davant la incompetència d’un servei privatitzat que ve incomplint reiteradament les seues obligacions amb la connivència de l’alcaldia, però el PP en compte d’assumir la mala gestió i exigir responsabilitats a qui le té, pretén culpabilitzar els veïns de Carlet, que fan “el gran pecat” de tirar coets en les bodes”.

 Ortega ha afegit que “un ajuntament -i més, amb superàvit- no pot permetre’s la política de la prohibició, de la sanció i la persecució. Cal buscar causes i solucions: els taulells no es trenquen pels coets, i si se’n trenca algun s’arregla amb el superàvit. Cal treballar per la felicitat i el benestar de les persones, i estes mesures autoritàries i sense cap sentit provoquen exactament tot el contrari”.

La portaveu de Compromís ha conclòs que “queda  clar que es tracta d’ una cortina de fum (no sabem si fum de traca) per la incapacitat de fer una bona gestió del servei de neteja, tant en èpoques de vacances com en  moltes altres ocasions en què s’incompleixen reiteradament les bases contractuals d’un servei que ens costa molts diners als carletins i les carletines”.