Els estudiants de Carlet es veuen obligats a desplaçar-se a altres poblacions o a València ciutat.

Com cada any, el més de gener coincideix amb la temporada d’exàmens per als estudiants universitaris que, si viuen a Carlet, tornen a trobar-se amb una biblioteca municipal que oferta un horari insuficient (de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 i de 17 a 20 h, i els caps de setmana tancat). Per eixe motiu, s’ha convertit en habitual que els i les joves universitaris es desplacen fins a altres poblacions, o fins i tot fins a València ciutat, per poder fer ús d’altres biblioteques.

Maria Josep Ortega, portaveu del Grup municipal Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Carlet, ha demanat a l’alcaldia que es mostre sensible davant d’esta situació i ha reclamat l’habilitació, amb caràcter urgent i immediat, d’un horari ininterromput de la biblioteca municipal, de 9 del matí a 9 de la nit, incloent els caps de setmana, fins que s’acabe el període d’exàmens. A més, la portaveu valencianista ha declarat:

Resulta incomprensible la falta de sensibilitat i previsió de l’equip de govern davant d’un reclam habitual dels i les joves del poble. Esperem que el govern del PP no ignore la nostra petició”.

Ortega ha manifestat també que:

l’horari que ofereix la biblioteca habitualment és absolutament insuficient per a una ciutat com Carlet, per això instem l’equip de govern a ampliar-lo considerablement durant tot l’any i reforçar-lo de forma realment efectiva en les èpoques d’exàmens, i això també mentre continua en l’actual ubicació, abans que es porte a terme la proposta de Compromís de traslladar la biblioteca a l’edifici central de l’antiga Caixa Carlet”.