Els encreuaments de semàfors més importants des del punt de vista de la seguretat vial, situats entre la via del tren i la carretera CV-50 que travessa la ciutat, estan avariant-se contínuament des de fa molts mesos, sense que s’haja posat cap remei efectiu per part de l’Ajuntament de Carlet, que en va assumir  el manteniment fa 2 anys.

Ara mateix ja porten 10 dies sense funcionar  posant en perill tant la  seguretat dels vianants com dels que es traslladen en vehicle, que en són milers cada dia.

 

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “la gestió al respecte de l’alcaldia ha sigut molt deficient, ja que va fer assumir a l’ajuntament la responsabilitat del manteniment d’uns aparells obsolets, amb problemes de funcionament en alguns casos, sense l’exigència d’una renovació abans de recepcionar tots els semàfors dels 14 encreuaments, i ara ens trobem amb un problema greu que està afectant ja a la seguretat vial”. Ortega ha afegit que “la gestió deficient de l’alcaldia s’agreuja més encara quan adjudica a una nova empresa el manteniment dels semàfors amb unes condicions absolutament insuficients que no garanteixen el servei que els ciutadans de Carlet mereixen”. La portaveu de Compromís ha afegit que “no pot ser per exemple que l’empresa adjudicatària tinga un període d’entrega del material per a la reparació de 3 setmanes, sense que durant eixe període puguen funcionar els semàfors en un punt tan sensible. A més, este problema no és de cap manera puntual ja que des de fa mesos vénen observant-se en el mateix punt problemes de sincronització semafòrica i han deixat de funcionar molt sovint ocasionant problemes importants,i fins i tot provocant accidents, ja que es tracta d’un punt conflictiu de confluència de molts carrers amb la carretera i la via del tren  que fa absolutament necessaris els semàfors”.

bbbbb2222

Els veïns de la zona, davant d’eixa situació, han alertat als regidors de Compromís de les contínues situacions de perill en el trànsit rodat, tant en les incorporacions a la carretera com per part dels vianants, i es pregunten quan estaran regulats de nou perquè s’acabe d’una volta per totes amb la inseguretat actual.

Maria Josep Ortega ha lamentat “la deixadesa de l’equip de govern municipal a l’hora de la reparació de les avaries, però sobretot per acceptar l’exigència del seu partit en la conselleria d’una recepció del manteniment de semàfors per a 14 encreuaments de més de 25 anys d’antiguitat sense exigir prèviament el canvi de les plaques base quan el deficient funcionament pot afectar la seguretat de conductors i vianants” “Una vegada més” –ha conclòs Ortega- per a l’alcaldessa han primat més les exigències del seu partit des de la Generalitat, per damunt dels interessos del nostre poble”.