Maria Josep Ortega, portaveu de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Carlet

L’alcaldessa ha ocultat els greus problemes de pagament que està tenint l’Ajuntament de Carlet amb els proveïdors i ha mentit reiteradament dient en tot moment que l’Ajuntament no té cap deute amb cap proveïdor i que “està totalment sanejat”.

De les últimes dades a què el grup Bloc-Compromís ha tingut accés, corresponents al tercer trimestre de l’any en curs, es desprén que un 68,29 % es va pagar fora del termini que marca la llei.

D’altra banda, i també segons les dades de la Intervenció municipal, ja a final del tercer trimestre, dels 680.000 € pendents de pagament hi havia vora el 60% fora de termini,  al voltant de 400.000 € d’obligacions reconegudes  fora de termini, als quals s’han de sumar els pagaments  pendents fora de termini  que es van acumulant al trimestre actual.

A banda dels xicotets proveïdors locals, hi ha casos de grans quantitats de deute que s’acumulen mes darrere de mes, com ara els 70.000 € mensuals a l’empresa que gestiona el centre de discapacitats “La Llum”, del qual es devien 5 mensualitats a l’inici del present trimestre, o els rebuts de subministrament elèctric, o el propi servei de neteja viària i replega de fem, que representa 23.000 € al mes, o a la neteja dels col·legis públics, al costat dels deutes a la FVMP o la Mancomunitat de la Ribera Alta i molts altres. Fins i tot s’ha hagut de fer una modificació del Pressupost per tal d’incrementar amb més de 140.000 € els  que s’havien pressupostat inicialment  per a poder fer front als rebuts de subministrament elèctric, diners que s’han llevat de l’escola taller (-81.000 €) o de les inversions en camins rurals (-25.000 €) entre altres.

Es tracta, en fi, d’unes dades de morositat que són molt preocupants tal com es desprén dels informes tècnics que s’elaboren periòdicament responent  a la nova regulació legal.

La portaveu del grup municipal Bloc-Compromís Maria Josep Ortega ha destacat al respecte que “els informes tècnics sobre l’incompliment dels terminis de pagament per part de l’Ajuntament ha deixat al descobert la crua realitat econòmica que està patint  i que ha estat sistemàticament amagada, negada i tergiversada  per la pròpia alcaldessa en diverses ocasions, fins i tot per a justificar els sous dels seus alliberats polítics”. Ortega ha reclamat a l’alcaldia més transparència i que s’assumisca la dificultat per la qual està travessant l’Ajuntament “en compte d’amagar-ho intentant donar una imatge de solvència que dista molt de ser real.”