Maria Josep Ortega Foto: Xavier Pérez
Maria Josep Ortega
Foto: Xavier Pérez

Des del passat 23 de febrer els alumnes de la delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Carlet han vist suspeses les seues classes sine die a causa de la baixa per  maternitat de la seua professora, una absència que també afecta la delegació de Carcaixent. Cal recordar que les dos delegacions van començar el seu funcionament  a principi d’este curs per tal d’absorbir l’alta demanda d’alumnat d’anglés.

Compromís Carlet, a través del Grup Parlamentari, ha realitzat una pregunta parlamentària la Conselleria perquè expliquen el motiu pel qual  no han cobert fins ara la baixa i com pensen solucionar els problemes ocasionats a l’alumnat per la important pèrdua d’hores lectives que també afecten els exàmens trimestrals que havien de realitzar. Segons la portaveu  de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega,  “ens trobem novament amb la política de retallades del Partit Popular que tan negativament ha afectat la nostra societat. És de tot punt inadmissible que una baixa, i més quan és  programada com en este cas, no es cobrisca durant tant de temps i perjudique tants carletins i carletines.” Ortega ha afegit que “el retard premeditat en el cobriment de les baixes dels centres educatius és una pràctica habitual de la conselleria, però en el cas de la delegació de l’EOI es fa molt més notòria per l’existència d’una única professora i suposa la suspensió del servei.”

L’EOI, reivindicació històrica de Compromís Carlet

Ortega ha recordat que “esta delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes a Carlet ha sigut una reivindicació històrica de Compromís, per a aconseguir la qual hem presentat  esmenes als pressupostos de la Generalitat any rere any  i mocions de suport al nostre ajuntament, però és intolerable la situació a què s’ha arribat en el seu primer curs per la desídia i la incompetència dels governants del PP”.

Per últim, Ortega ha anunciat que “des de Compromís Carlet demanarem també explicacions al Partit Popular de Carlet perquè informe de les gestions realitzades per solucionar el problema. No sols cal anunciar i vanagloriar-se dels serveis públics, sinó que més important encara és responsabilitzar-se perquè funcionen  adequadament.