Davant de les informacions aparegudes sobre  la denúncia presentada per la Fiscalia de València contra l’alcaldessa de Carlet María Ángeles Crespo davant d’un presumpte cas d’assetjament laboral i coaccions, Compromís Carlet vol fer constar que darrere d’estos fets denunciats no sols hi ha un conflicte greu amb un funcionari municipal sinó que les diligències i investigacions “apunten clarament a un presumpte delicte de prevaricació”, tal com ha manifestat la portaveu de Compromís a Carlet Maria Josep Ortega.

La qüestió de les multes a Carlet no és la primera vegada que és notícia. Fa uns anys, l’alcaldessa presumia davant dels mitjans de comunicació que havia donat ordres a la plantilla policial de no denunciar. Este fet, segons Maria Josep Ortega, “ja constituïa una autèntica il·legalitat quan impedia als agents de les forces i cossos de seguretat l’exercici de l’obligació de les seues funcions, de fer complir la llei i sancionar les faltes o delictes comesos. Crespo, ja fa temps que pensava que les multes eren una “molèstia” per a la seua gestió, i de fet s’ha passat dels 90.000 € pressupostats per a recaptar l’any 2010 als 4.000 € pressupostats enguany, a més d’ haver acordat des de fa dos anys  transferir el servei de gestió de recaptació de les multes a la Mancomunitat de la Ribera, servei que costa als carletins, segons també el pressupost del 2015, exactament 4.000 euros.

                           “Hi ha més casos”

A més de la presumpta gestió irregular de les multes, l’Ajuntament de Carlet, des de l’inici del govern amb l’alcaldia de Crespo, s’ha caracteritzat per successius casos de malestar laboral entre els treballadors, uns denunciats i altres no. Segons Ortega “hi ha un seguit de casos, alguns d’ells que ni tan sols els propis funcionaris s’han atrevit a denunciar per por a les represàlies que podrien patir per part de l’alcaldia. Així, hem vist funcionaris relegats de les seues funcions i traslladats a polígons industrials sense cap funció definida; netejadores municipals que, malgrat existir una contracta de neteja viària, eren traslladades a barris perifèrics com a castic, o fins i tot persones que han patit la vigilància amb detectius privats pagats per tot el poble, per no parlar de les clares discriminacions en els complements retributius o gratificacions segons quins siguen els empleats, entre molts altres casos”.

Amb la situació recentment destapada, la portaveu de Compromís Carlet ha manifestat que “davant d’estos fets tan greus, independentment de les conseqüències penals que se’n deriven, hi ha una responsabilitat política evident que s’ha d’assumir, i de manera immediata Crespo ha de donar explicacions detallades a la ciutadania per les greus responsabilitats a les quals apunta la denúncia de la fiscalia”.