Compromís demana un calendari de pagaments al Consell per garantir que les decisions de l’alcaldessa no perjudiquen els treballadors.

Maria Josep Ortega
Maria Josep Ortega

Després de conéixer que l’alcaldessa ha reclamat per fi el deute que la Generalitat manté amb el centre de discapacitats de la localitat, Compromís Carlet ha lamentat que  s’haja esperat tant de temps per plantar-li cara al govern de la Generalitat, que arrossega importants deutes amb l’ajuntament i que estan ocasionant greus problemes de tresoreria i liquidesa.

Segons la portaveu, Maria Josep Ortega “Crespo sempre ha minimitzat la importància del deute del Consell, negant-se a acceptar propostes consensuades per totes les forces polítiques, reclamant el deute al Consell, al·legant que “anaven pagant”. L’actitud amenaçant de Crespo de no renovar el conveni, fent perillar la seua continuïtat,  només pot considerar-se un farol i una mesura totalment publicista i demagògica que arriba tard i malament”.

Segons Ortega “des de Compromís ja veníem alertant de la situació fa anys,  una situació evidenciada en cada liquidació pressupostària”. A més “també alertàrem de les conseqüències després de veure com als informes trimestrals el tresorer municipal posa de manifest l’impagament de factures a l’empresa adjudicatària, amb frases com “pagament paralitzat per ordre de l’alcaldia”.  L’alcaldessa sempre ha manifestat que l’empresa adjudicatària del centre de discapacitats de Carlet, Clece, era molt gran i tenia “parlat amb ella l’ impagament” de manera que no exigirien interessos de demora.  Encara que es puga tractar d’una empresa forta i solvent, la realitat és que les previsions no són tan favorables després de patir impagaments de més d’un any en altres residències de majors de les que tenen adjudicades la gestió i en breu podrien tindre dificultats per pagar les nòmines als treballadors.”

Enric Morera i Mònica Oltra
Enric Morera i Mònica Oltra

Pregunta del Grup Parlamentari

Des del grup Parlamentari Compromís, després de saber que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Carlet podria superar el 2 milions i mig d’euros, va enregistrar una pregunta parlamentària a través del Síndic, Enric Morera, per saber quina és la quantitat exacta del deute i quina és la previsió per fer efectius els pagaments. Ortega ha conclòs que “no és just que el poble de Carlet haja de finançar els malbarataments i la mala gestió del Partit Popular, ofegant-nos econòmicament, i que les decisions de Crespo puguen afectar els treballadors”