Albert Girona amb els regidors de Compromís Carlet Núria Vendrell, Maria Josep Ortega, Agustí Royo i Josep Àngel Hervàs.
Albert Girona amb els regidors de Compromís Carlet Núria Vendrell, Maria Josep Ortega, Agustí Royo i Josep Àngel Hervàs.

 

Albert Girona defensa una major implicació municipal en les polítiques actives d’ocupació.

Maria Josep Ortega reclama un pacte municipal pel treball

En l’acte, organitzat per Compromís de Carlet, es va debatre sobre la necessitat d’incrementar les polítiques municipals d’ocupació, “una eina bàsica per a la lluita contra l’atur”, segons va manifestar l’alcalde d’Almussafes Albert Girona.  L’acte també va servir perquè la portaveu de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, explicara les línies pressupostàries de l’ajuntament i les propostes del seu grup polític.

Albert Girona va remarcar que “és absolutament necessari fer una bona diagnosi prèvia, una radiografia de la situació de desocupació de la població, com s’ha fet a Almussafes per tal d’elaborar un pla estratègic  que marque les línies a seguir a llarg termini, per a dissenyar l’estructura d’ocupació del poble en un horitzó de 20 anys”. Girona va insistir que “a pesar que la llei cada vegada posa més traves als ajuntaments per a poder executar polítiques actives d’ocupació, hem de trobar la manera de dur-ho a terme, tal com estem fent  a Almussafes”. Girona va desgranar el pla estratègic  d’Almussafes i va argumentar que “no solament es tracta d’invertir diners des dels ajuntaments, sinó que sovint  només es tracta d’aplicar el sentit comú i aprofitar-se dels recursos existents en cada municipi, com per exemple aprofundir en  la col·laboració amb els centres educatus locals en el propi pla, d’acord amb els interessos de la població”. Girona va apostar per la formació ocupacional com a eix bàsic per a poder accedir al treball, “una formació que no es pot improvisar de cap manera i ha d’atendre  les possibilitats reals de cada entorn municipal”. Per últim, l’alcalde d’Almussafes va remarcar també  les polítiques d’ocupació per a la dona,  la formació de nous agricultors i la col·laboració amb la Cooperativa agrícola, així com  les ajudes als emprenedors o la potenciació  del sector industrial”.

Albert Girona i Maria Josep Ortega
Albert Girona i Maria Josep Ortega

“Els 1.800 parats de Carlet mostren el fracàs absolut de l’alcaldia i l’equip de govern”

Per la seua banda, Maria Josep Ortega va fer una explicació didàctica de la realitat pressupostària de l’ajuntament de Carlet, va remarcar que per primera vegada un grup polític obria  a la ciutadania els comptes municipals i va animar els assistents a participar en l’elaboració dels  pròxims documents pressupostaris, aprofitant les eines legals a l’abast. Ortega va presentar l’alternativa de Compromís als Pressupostos de 2013 manifestant que “li hem pegat la volta al Pressupost municipal  posant com a prioritat màxima l’ocupació dels nostres veïns i veïnes”. Va afegir que “amb 1.800 parats al nostre poble, l’alcaldessa ens ha presentat un Pressupost com si ací no passara res, quan hi ha un autèntic drama social al qual el PP està donant l’esquena amb un pressupost que mira cap a una altre costat com si això no anara amb ells”. La portaveu de Compromís a Carlet va reclamar de nou la necessitat d’un pacte local pel treball i va afegir que “la falta d’una política d’ocupació mínimament coherent per part de l’alcaldia i l’equip del PP ens ha dut a la situació actual, que representa un fracàs absolut  després d’haver llançat al fem milions d’euros de subvencions que haurien d’haver-se aprofitat per dur endavant un programa ocupacional coherent en compte de tindre com a prioritat bàsica l’enxufisme i la pura propaganda, i que ens han portat al pou en termes d’ocupació on Carlet es troba immers.”  Ortega va insistir en el fet que “el PP es troba absolutament desorientat, sense saber on va ni què fer”, i va reclamar a l’alcaldia que “baixe del núvols  de la supèrbia a la terra de la humilitat, que compte amb tots, començant pels grups polítics, i que s’òbriga a les noves idees i als grups socials de la ciutat, o altrament anirà enfonsant Carlet cada volta més”.

 Per últim, la portaveu de Compromís va insistir als assistents que “continuarem el contacte amb la ciutadania per fer entre tots un gran esforç amb la finalitat de superar la situació actual, i continuarem insistint a l’alcaldia per tal que afronte d’una vegada per totes la realitat i comence a treballar per l’impuls que Carlet necessita”.

Un nombrós públic va participar en l'acte organitzat per Compromís de Carlet
Un nombrós públic va participar en l’acte organitzat per Compromís de Carlet