El Grup Municipal Bloc-Compromís de Carlet considera  “absolutament fora de lloc  i una falta de respecte de l’equip de govern a la ciutadania” que el número de telèfon de la policia local siga ara de pagament. Al  respecte,  la portaveu del Grup a l’Ajuntament, Maria Josep Ortega, ha  manifestat que “la policia local és un servei públic essencial, i obligar que els nostres veïns paguen més per telefonar a la policia és una frivolitat inacceptable i més en l’actual situació econòmica en què molts dels nostres conciutadans passen per moltíssimes dificultats”. Ortega ha afegit que “en l’actualitat cada vegada més els usuaris compten amb tarifes planes de telefonia, tant fixa com mòbil, en les quals s’exclou explícitament els números 902, que es tarifiquen a banda i, en el cas dels telèfons mòbils resulten especialment cars. No entenem per què el PP ha pres eixa decisió, ja que l’Ajuntament podia tindre el mateix servei telefònic en una línia gratuïta”.

La portaveu de Bloc-Compromís ha declarat que “la justificació que se’ns ha donat al respecte no té ni cap ni peus, ja que no es necesita un 902 per a poder desviar el  número  a un fix o  a un mòbil”. Segons Ortega “Només l’afany recaptatori pot estar darrere d’esta decisió tan inadequada,  i més si pensem que ningú telefona per gust a  la policia local”. Ortega ha revelat que l’alcaldia s’ha negat a informar sobre el número fix a què està vinculat el 902 contractat per a  la policia.

Maria Josep Ortega ha remarcat que “esta decisió de l’alcaldia, de cobrar les telefonades a la policial local, a banda del perjudici econòmic evident als nostres conciutadans, pot tindre també un efecte dissuasori gens beneficiós, ja que pot reduir el nombre de telefonades per a  denunciar fets o donar informacions de servei a la pròpia policia”.

La portaveu de Bloc-Compromís ha  demanat a l’alcaldia “que es recupere per a  la ciutadania un número de telèfon convencional o un número gratuït que no supose un cost afegit per als ciutadans, que prou tenen amb els increments de taxes i impostos, la disminució de sous i l’atur creixent que s’està produint a la nostra ciutat”.