Maria Josep Ortega, portaveu de Bloc-Compromís
Maria Josep Ortega, portaveu de Bloc-Compromís

 

 El Grup Polític Bloc-Compromís ha presentat una moció a l’Ajuntament de Carlet perquè es pronuncie a favor de demanar la dimissió de les diputades de les Corts Valencianes Milagrosa Martínez i Angélica Such.

El passat 31 de gener l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Grup Popular amb l’acord plenari següent:

“1. Que s’activen tots els mecanismes d’investigació  i s’adopten les mesures necessàries per tal d’assegurar que els acusats formalment per un delicte relacionat amb la corrupció no puguen integrar candidatures electorals ni, si és el cas, seguir ostentant càrrecs públics (…)”

“2. La resposta dels partits polítics davant les accions corruptes ha de ser absolutament clara, nítida i el més ràpida possible, (…)”

Atenent a eixos acords presos, el Grup Bloc-Compromís demana al Ple que inste Milagrosa Martínez i Angélica Such a presentar la seua dimissió del càrrec de diputades de les Corts Valencianes, ja que, en haver-se presentat formalment escrit d’acusació per la Fiscalia Anticorrupció, han deixat de tindre el caràcter processal de persones imputades i han adquirit la consideració d’acusades. En tot cas, Compromís també demana que s’inste  els dirigents del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a reclamar la dimissió d’aquestes diputades i a apartar-les formalment del Grup Parlamentari Popular.

 ORTEGA:”EL PP DE CARLET TÉ ARA L’OPORTUNITAT DE DEMOSTRAR QUE LA MOCIÓ CONTRA LA CORRUPCIÓ NO ERA PURA COSMÈTICA NI RESPONIA NOMÉS A BATALLES INTERNES”

 La portaveu del Grup Bloc-Compromís Maria Josep Ortega ha manifestat que “el PP hauria de votar a favor i demostrar que la moció que va presentar contra la corrupció no era merament cosmètica ni atenia només a  les lluites entre unes faccions i altres del PP”. Ortega ha declarat  que “en el tema de la corrupció no es pot anar amb mitges tintes, ja que o s’està en contra de forma rotunda o s’hi entra en connivència, per la qual cosa el PP hauria de demanar ja la separació de les dos diputades del grup parlamentari i exigir-los la dimissió”.

  La portaveu de Bloc-Compromís a Carlet ha afegit que “els casos de presumpta corrupció són generalitzats al PPCV, i bona prova en són els 9 diputats del PP imputats en diverses causes, per no parlar del gran escàndol dels “sobres” en la cúpula del PP”. Ortega ha finalitzat  dient que “demanarem que l’Ajuntament de Carlet, per tal d’aprofundir en el rebuig de la corrupció, exigisca la dimissió de tots els  càrrecs públics a mesura que vagen adquirint la condició d’acusats formalment per delictes de corrupció”.