El cap de llista de la Coalició Compromís-Equo per València, Joan Baldoví, ha visitat hui la Cooperativa “Sant Bernat” de Carlet, on ha manifestat el ferm suport de BLOC, Iniciativa, Verds i Equo a l’agricultura valenciana i ha defensat, a més a més, el “paper importantíssim” del cooperativisme valencià a l’hora de crear llocs de treball. Baldoví ha estat acompanyat pel diputat a les Corts Valencianes Josep Maria Panyella i un grup de regidors de Bloc-Compromís encapçalats per la portaveu Maria Josep Ortega.

 Baldoví ha recordat que en el que va d’any, les cooperatives valencianes han creat 77 noves empreses i 732 llocs de treball, amb això demostren que són un motor econòmic que cal mimar amb inversions i amb ajudes per part de les administracions, tant l’autonòmica com la central”. Serà a eixa segona administració, la de l’estat, a la que reclamaré amb insistència i a partir del dia que siga diputat més ajudes, més subvencions i més mesures fiscals favorables perquè les cooperatives continuen al capdavant de la creació de treball i riquesa i perquè siguen un exemple de que es pot fer una economia productiva amb números en positiu”.

Des de la Coalició Compromís-Equo defensen la tasca que fan les cooperatives agràries valencianes, com també les d’altres sectors, que han creat 77 noves empreses i 732 llocs de treball en el que va d’any, “sent pràcticament de les poques empreses que creixen”.

 El candidat de la coalició valencianista, progressista i ecologista també ha insistit que el món cooperatiu, ha demostrat des del segle XIX que la solidaritat i la unió són fórmules molt necessàries per assegurar els llocs de treball i els ingressos de moltes famílies i per això, volem manifestar el ferm suport de Compromís al món cooperatiu valencià, que el formen 3.000 cooperatives al llarg i ample del país, que  va generar 18.500 milions d’euros de volum econòmic i que dóna treball a més de 78.000 persones, a més de tindre una massa social de dos milions i mig de cooperativistes”.

 Baldoví ha parlat també d’agricultura i ha parlat dels preus del camp. Segons el cap de llista de Compromís-Equo, cal un suport més ferm de les administracions per a garantir els preus dels productes. No podem consentir que molts productes del camp que són de gran qualitat no tinguen preu i, per tant, continuen perdent-se els conreus en totes les comarques valencianes, continuen deixant-se el treball molts llauradors i que, en vistes a la ruïna que suposa mantindre les terres, els joves no vulguen treballar al camp perquè no hi veuen futur ni estabilitat”.

 Nosaltres –segons ha apuntat Baldoví a Carlet- tenim propostes per a fer de l’agricultura un sector econòmic sostenible amb el planeta i rendible, perquè no han d’estar en guerra eixos dos conceptes. Però sense polítiques agràries clares, decidides i amb partides pressupostàries, difícilment es podrà incentivar l’agricultura i continuarem perdent prestigi i posicions i això, malauradament, ho han permés els governs central i autonòmic de PP i PSOE, que, a més a més, no ens acompanyen ni ens defensen a Europa”.