Maria Josep Ortega

El Grup Municipal del BLOC ha votat en contra de l’aprovació provisional dels Pressupostos de l’Ajuntament de Carlet per al 2011. La portaveu del BLOC Maria Josep Ortega ha manifestat que “els comptes de l’Ajuntament estan pagant ara la política d’amiguisme de l’alcaldessa i el seu equip de govern, que durant aquests últims anys no han parat de col·locar en l’Ajuntament gent afí unflant desmesuradament la plantilla”. Cal remarcar que les entitats d’auditoria i control economicofinancer, com la Sindicatura de Comptes o el Tribunal de Cuentas, recomanen una ràtio del 30%-35% per a la despesa de personal, i el llum roig s’encén quan s’arriba al 40%.

El BLOC ha proposat un retall de 113.000 € al capítol 1, concretat en una reducció de 16.500 € en les percepcions dels regidors, de 28.600 € en les gratificacions i de 68.000 € en la massa de complements de productivitat. Ortega ha destacat que “la negativa del PP a rebaixar el sou dels seus regidors contrasta amb la política d’austeritat que reclama la greu situació econòmica que estem patint”. La portaveu del BLOC ha afegit que “és un autèntic escàndol la concessió de gratificacions constants sempre als mateixos empleats, afins al PP, així com l’aplicació del complement de productivitat, que és, per a l’alcaldessa, també una manera de premiar o castigar segons el grau de pleitesia que li reten”.

 

El BLOC revela que el Pressupost està enormement falsejat en les partides de gasto corrent

Segons Maria Josep Ortega, “encara amb el falsejament que l’alcaldessa ha realitzat en els comptes, el pressupost de gasto corrent supera de molt el 25% que s’aconsella com a màxim i que, junt a les despeses de personal converteixen aquest pressupost en una eina inútil per a dur endavant la gestió que necessita la nostra ciutat”. “Un exemple ben clar –ha declarat Ortega- de la irrealitat amb què està confeccionat aquest pressupost, el tenim en el mateix capítol 2, de compra de béns corrents i serveis, on predomina la fantasia en moltes partides, com ara en la de subministrament elèctric, en què es preveu un consum considerablement inferior al que es va tindre l’any passat, cosa que no es pot entendre si no és que durant 2011 apaguen els llums de la meitat del poble, cosa que pensem que no està en ment del PP en l’actualitat”.

El BLOC proposa un pressupost més social

El Grup Municipal del BLOC ha proposat corregir el pressupost des del punt de vista social ja que, tal com ha declarat la portaveu del BLOC, “l’Ajuntament, amb el pressupost provisional aprovat exclusivament pel PP, no dóna resposta a la greu situació econòmica que pateixen moltes famílies i associacions del poble”. Així,   el BLOC ha proposat doblar la partida d’emergències socials augmentant-la en 40.000 €,  augmentar en 43.000 € l’ajuda per a material escolar,  que suposa també quasi el doble del pressupostat pel PP, en 10.000 € la promoció al comerç, al qual el PP únicament pensava ajudar amb 3.000€, i augmentar en 20.000 € la subvenció a cada una de les dos bandes de música, la Unió Musical i L’Artística, incrementant amb més del doble l’ajuda que els adjudica el pressupost aprovat únicament pel PP.

Maria Josep Ortega ha conclòs dient que “la negativa de l’alcaldessa a aprovar cap de les propostes socials que hem plantejat mostra un tancament absolut  i suposa donar l’esquena a milers de carletins i carletines”.