El Grup Municipal del BLOC demana a l’Ajuntament de Carlet que faça una intervenció urgent al Teatre del Siglo, ja que el seu deteriorament pot resultar irreversible si no es prenen les mesures adequades amb la màxima urgència i compromet greument la seguretat dels vianants.

La portaveu del BLOC a l’Ajuntament, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “l’Ajuntament no pot deixar morir el Siglo i ha d’executar una obra d’emergència amb la màxima celeritat per a impedir la desaparició definitiva del teatre centenari”. Ortega ha afegit que “ja va ser una greu irresponsabilitat que el PP, l’any 1995, desviara la subvenció que la Generalitat havia destinat a la rehabilitació del teatre i no fera ni tan sols un cobriment dels forats del  sostre per a evitar que la pluja caiguera dins del recinte i anara deteriorant-se cada vegada més”. “Ara mateix –ha continuat manifestant la portaveu del BLOC-  l’alcaldessa està incomplint la llei de Patrimoni cultural valencià que l’obliga a mantindre en bon estat el Teatre del Siglo, edifici que està catalogat com a Bé de rellevància local”.

Segons Maria Josep Ortega, “és una autèntica burla que fa quatre anys, l’Ajuntament, obligat per la Conselleria de Cultura, fera una “llavada de cara” de l’exterior de l’edifici sense tocar el sostre foradat, que és el que més deteriora l’edifici”.

Maria Josep Ortega ha afegit que “l’Ajuntament, a més de contribuir de forma negligent a la degradació del teatre, està posant en perill la seguretat dels veïns, com ha ocorregut de forma reiterada  amb la caiguda de trossos de la paret que dóna a la carretera i  que ahir mateix hauria pogut ferir alguns vianants”.

“Justament ahir –ha remarcat Ortega– va passar el que ja van avisar els veïns fa dos mesos – i no es va posar cap mesura de seguretat per part de l’Ajuntament-: va caure part de la façana, i la policía va tornar a col·locar la tanca que ja fa 6 anys va estar durant més de 2 anys impedint el pas dels vianants per la vorera i obligant-los a caminar per la mateixa carretera CV-40, amb el perill que això suposa. Les veïnes i veïns afectats –ha declarat Ortega– ens temen el pitjor: que la tanca torne a estar per a uns quants  anys més.  Això sí –ha afegit Ortega – enguany, com tots els anys, tornarem a tindre una partida simbòlica als pressupostos municipals per a una actuació que l’Ajuntament no mamprén mai”.

La dirigent del BLOC ha exigit a l’alcaldessa “que mane immediatament cobrir el sostre del teatre del Siglo, ja que si no ho fa serà l’autèntica responsable de la desfeta definitiva d’este patrimoni cultural de la nostra ciutat, i que ordene també una intervenció urgent en els  murs, algunes parts dels quals  poden posar en perill greu la seguretat dels veïns”.

Finalment, la portaveu del BLOC ha conclòs manifestant que “si algun veí en resultara ferit, la responsabilitat seria directa de l’alcaldia per una negligència inacceptable després de tants advertiments fets per aquest Grup Municipal i pels mateixos veïns”.