La portaveu del BLOC Maria Josep Ortega ha criticat que tant l’alcaldessa com els dos tinents d’alcalde (Octavio Casp i Pascual Casp) se n’hagen anat de vacances al mateix temps i ha recordat que precisament la funció de tinent d’alcalde consisteix en la substitució de l’alcaldia quan per algun motiu, com ara l’absència del municipi de l’alcalde o alcaldessa, és fa necessari. Ortega ha declarat que “és una poca vergonya que si se’n va l’alcaldessa no hi haja un dels dos tinents d’alcalde substituint-la. Si no volen estar al capdavant de l’Ajuntament, que no es presenten a les eleccions, ja que és una autèntica falta de responsabilitat política deixar el poble en mans d’una regidora sense cap experiència en les funcions d’alcaldia”.

La portaveu del BLOC ha afegit que “en una època de crisi tan dura com la que està passant el nostre poble, és molt més greu encara eixa deixadesa a l’hora d’afrontar les responsabilitats polítiques; en una època on molta gent no pot ni fer vacances, ells se’n van tots alhora sense preocupar-se de deixar el poble desassistit davant de qualsevol situació d’emergència que poguera produir-se o dels problemes que sorgeixen en el dia a dia”. Ortega ha declarat que “evidentment que tenen dret a fer vacances, com qualsevol ciutadà, però en qualsevol empresa pública els treballadors s’han d’organitzar els torns de vacances per no deixar desassistida la faena, cosa que no ha fet ací l’alcaldia”.

“Fins i tot”, ha manifestat Ortega, “la mà dreta de l’alcaldessa i una de les regidores que més percepcions econòmiques rep de l’Ajuntament, cobra,  Laura Sáez (37.306 euros), també se n’ha anat, deixant la regidora  Manu Redondo (30.000 euros)  sola al front de l’Ajuntament”.

Maria Josep Ortega ha finalitzat dient que “si l’alcaldessa no confia en els seus tinents d’alcalde, hauria de substituir-los; si l’alcaldessa creu que Pascual Casp no és apte per a realitzar eixes funcions, ja que li ha llevat moltes de les tasques que venia realitzant, hauria de donar-li forma legal a esta nova situació, perquè potser no siga del tot correcte que aquest regidor que segons l’alcaldessa no és apte  per a realitzar totes eixes funcions que se li han eliminat de fet –inclosa la substitució de l’alcaldia- continue cobrant més de 40.000 euros l’any”.