Després de més de 30 anys amb batxillerat nocturn a l’IES Eduardo Primo Marqués, de Carlet, la Conselleria d’Educació ha prohibit al centre que matricule els alumnes de règim nocturn per al pròxim curs 2010-2011.

La portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Carlet, Maria Josep Ortega, presentarà una moció perquè l’Ajuntament exigisca al govern de la Generalitat que no suprimisca aquests estudis ja que “fan un gran servei als ciutadans de Carlet i de la comarca, ja que moltes persones treballadores í estudiants de música han pogut obtindre així el batxillerat, cosa que hauria sigut impossible sense el règim nocturn a l’institut”.

Ortega ha recordat que “va ser l’espenta que van mostrar en el seu temps un grup de persones de la nostra ciutat el que va possibilitar el batxillerat nocturn de Carlet, a través del qual centenars i centenars de persones han pogut continuar els seus estudis”.

La portaveu del BLOC ha demant a l’alcaldia “que es pose en el lloc que li pertoca i que no es deixe avassallar per les instruccions del seu partit, sinó que per una vegada pose per davant dels interessos del PP o dels seus propis els dels ciutadans i les ciutadanes de Carlet”.

Maria Josep Ortega ha declarat que  “tenim informació que més de 40 persones s’havien interessat ja per matricular-se al primer curs de batxillerat nocturn a l’institut de Carlet, però que des de la Conselleria han prohibit taxativament a l’IES Eduardo Primo que ni tan sols es preinscriga a ningú”. “Això -ha remarcat Ortega- “és una bona mostra de la falta de respecte i d’interés de la Generalitat cap a la comunitat educativa carletina: tiren amb pólvora de rei quan es tracta dels seus amiguets i ho neguen tot en el que és més necessari per a la ciutadania”.

La portaveu del BLOC ha conclòs afirmant que “des del BLOC farem tots els esforços necessaris per a evitar el despropòsit que el PP està cometent a l’intenar eliminar els estudis de batxillerat nocturn de Carlet”.