Estat d'abandonament del riu en compte de l'acabament de l'Albereda que van prometre.
Estat d’abandonament del riu en compte de l’acabament de l’Albereda que van prometre.

Compromís per Carlet ha denunciat públicament l’incompliment de la gran majoria de promeses electorals que va fer el PP a Carlet per a la legislatura que està a punt d’acabar. Segons assegura Compromís, des de la proposta núm. 1, “Congelació de tots els impostos i taxes municipals”, greument incomplida, fins a la núm. 100, “Posarem en marxa l’òrgan de Protecció Civil a fi de millorar la seguretat ciutadana a la nostra ciutat”, incomplida també, “hi ha un rosari interminable de desenes i desenes de promeses electorals que s’han quedat en el no-res i que pertanyen a la vella política de l’engany i la manipulació que ja no tindrà cabuda en la nova etapa d’esperança que s’obrirà el 24 de maig”.

Incompliments en tots els àmbits

Entre els incompliments més flagrants es troben la major part de les infraestructures promeses: acabament dels trams que queden de l’Albereda de riu, la reforma del Mercat Municipal, el Museu de l’Aigua, la rehabilitació del Teatre del Siglo “com a centre cultural i educatiu”, la construcció d’un nou Trinquet, la “posada en marxa del Centre Tecnològic d’Hortofructicultura” per no parlar de l’enèsima promesa del desviament de la CV-50 al seu pas per Carlet.

Els incompliments afecten a tots els àmbits: en medi ambient prometien  l’ ”ampliació de bases del servici de transport urbà Ambici” quan el que han fet és eliminar-lo després d’una gestió desastrosa; en educació la “instauració de l’Escola Matinera”, o la petició “de la gratuïtat de l’escola infantil de 0 a 3 anys” entre mols altres incompliments; en sanitat “un pediatre més per al centre de salut”, justament el contrari del que han fet, o el manteniment de la infermera escolar, que han eliminat; en economia i ocupació “la subvenció del 100% per la compra de la primera vivenda a Carlet” o la “bonificació del 30% de l’IBI a les famílies amb tots els membres parats”, en noves tecnologies, la instal·lació de “la xarxa wifi de la Diputació de València que permetrà als usuaris tindre accés des de casa als servicis de banda ampla als preus més econòmics del mercat” i així un llarguíssim etcètera, a banda de no crear-se cap dels consells de participació promesos: El Consell de l’Esport, el de la Joventut o el dels Majors.

 “Borratxera electoralista en els últims mesos”

Segons Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís per Carlet i candidata a l’alcaldia, “fa molta vergonya vore com s’han burlat de milers de carletins prometent infinitat de coses que sabien que no anaven a complir, completant un frau que la ciutadania no passarà per alt. I fa més vergonya encara quan en els últims mesos de legislatura han caigut en una “borratxera electoralista” que ja no enganya a ningú, transformant la setmana de la dona en mes de la dona, organitzant discomòbils sense trellat, buscant desesperadament el vot dels joves i gastant en dos mesos sense mesura. Senzillament lamentable.” Ortega ha conclòs afirmant que “i no poden justificar-se amb la crisi no haver fet pràcticament cap infraestructura de les que havien promès, ja que el 2011 ja ens trobàvem en plena crisi i sabien quines eren les limitacions econòmiques.”