L'Ajuntament de Carlet té  4,5 milions d'euros de dubtós cobrament
L’Ajuntament de Carlet té 4,4 milions d’euros de dubtós cobrament

Ortega: “Un deute de dubtós cobrament que suposa la meitat del pressupost actual municipal és una autèntica barbaritat que ens pot dur a  a una situació enormement complicada”

El Grup Municipal Compromís denuncia la pèssima gestió tributaria del Partit Popular a Carlet. L’informe d’intervenció referent a la liquidació del Pressupost de 2014 revela un saldo de dubtós cobrament de quasi quatre milions i mig d’euros, que correspon a la meitat del Pressupost municipal de tot un any. El saldo de dubtós cobrament són drets que l’ajuntament reconeix com pendent d’ingrés però no se sap si es podran cobrar, per estar prescrits o pel termini transcorregut.

Segons Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís a Carlet, “esta situació és el resultat de la gestió duta a terme pel Partit Popular durant els últims anys, on s’han negat reiteradament a fraccionar els pagaments dels impostos per facilitar a la ciutadania complir amb les seues obligacions tributàries, arribant a dir en un plenari que els ciutadans tenien tot l’any per estalviar i negant-se a fraccionar qualsevol deute inferior a 200 euros”. “El Partit Popular a Carlet, en matèria tributaria– ha afegit Ortega- únicament està fent polítiques de cara a la galeria, oblidant-se de les famílies, que lamentablement cada dia en son més, que estan passant vertaders drames econòmics i als quals no podem donar l’esquena, perquè el que ens trobem és amb impagaments que perjudiquen el futur del nostre poble”.

800.000 euros de dubtós cobrament provenen de la Generalitat

Ortega ha remarcat que “a esta situació sagnant i injusta patida per les famílies carletines més desafavorides, cal afegir la situació de fallida tècnica de la Generalitat Valenciana que, segons dades d’intervenció, més de 830.000 euros son de dubtós cobrament per part de l’ajuntament de Carlet; la fallida econòmica de la Generalitat ens ve ofegant any rere any amb els impagaments, ara ja de dubtós cobrament segons la  intervenció municipal.”

Compromís ha sol·licitat per registre d’entrada informació al voltant de quins processos s’han establert per a millorar el cobrament, inspecció i liquidació dels deutes pendents amb l’ajuntament, especialment els de les institucions públiques, i la petició que estes dades siguen publicades en la web de l’ajuntament complint amb el manament de transparència amb la ciutadania.

Ortega ha conclòs que “un ajuntament que tinga un deute de dubtós cobrament que suposa la meitat del pressupost actual municipal és una autèntica barbaritat que ens pot dur a  a una situació molt complicada, fruit de la mala gestió tributària i social del Partit Popular, que novament, dona l’esquena als més desafavorits i tapa les vergonyes del seu partit a la Generalitat”.