Un dels cotxes cremats els últims dies
Un dels dos cotxes cremats els últims dies

Maria Josep Ortega: “Hi ha una absoluta falta de previsió per part de l’equip de govern. Ara tenim 4 policies en plantilla menys que fa 8 anys i hi ha molts menys efectius al carrer dels que caldria”

Davant de l’alarma social que està vivint-se a Carlet a causa de la gravetat i la reiteració de fets delictius i la creixent inseguretat ciutadana percebuda pels veïns i veïnes, Compromís vol fer constar la seua preocupació per la falta  d’efectius en la plantilla de la Policia Local, així com per la mala gestió dels recursos humans duta a terme al respecte per part de l’ajuntament. La plantilla de la policia local ha passat de tindre 32 funcionaris en l’any 2007 als 28 que hi ha en la actualitat en la plantilla aprovada el 30 de gener de 2015. A més, l’any 2007 només un funcionari es dedicava a tasques administratives per tindre concedida una segona activitat, mentre que  enguany ja són  5 els agents que tenen concedida la segona activitat per haver arribat a l’edat reglamentària, a més d’haver 5 baixes per malaltia que no estan sent cobertes, per la qual cosa hi ha hagut una reducció dràstica dels agents dedicats a tasques de vigilància i seguretat.

“Hi ha dies amb només dos agents al carrer per a vigilar tot el terme”

Segons la portaveu de Compromís Carlet, Maria Josep Ortega, “hi ha una absoluta falta de previsió des de fa anys, havent-nos trobat en la legislatura amb places d’agents que han estat amortitzades per jubilació, baixes que no han estat cobertes o agents que es dediquen a tasques administratives per passar per edat a segona activitat i sense que hagen estat substituïts per altres persones”. “Hi ha dies –ha continuat Ortega- amb un sol cotxe patrulla al carrer amb dos agents vigilant tot el terme municipal. Este cas, que no és aïllat, va ser el que es va donar per exemple, el dia de les fortes pluges en què, tot i la declaració per part de la Generalitat de l’estat emergència, únicament hi havia una patrulla treballant, que era totalment insuficient, ja que s’havia de comprovar amb urgència  l’estat diverses zones de risc del poble i del terme per si calia tallar el pas en alguns llocs amb situacions perilloses i advertir als veïns, com així va ocórrer.”

Ortega ha afegit que “hem vist en uns anys com desapareixia la patrulla de motoristes, a més de la patrulla de vigilància rural, i com de nit no existeix cap efectiu al retén on puguen acudir els veïns, i només hi ha un telèfon per contactar amb la policia. Si no es posen mesures urgents, i segons l’edat mitjana de les persones que en estos moments formen la plantilla de la policia local, en els pròxims anys encara hi hauria menys efectius operatius al carrer que els pocs que hi ha en l’actualitat, un fet molt negatiu en una població com Carlet amb més de 15.000 habitants”.

Ortega ha conclòs afirmant que “la seguretat ciutadana és un dels eixos bàsics del benestar en una ciutat i l’ajuntament no pot mirar cap a un altre costat quan al nostre poble augmenten els actes vandàlics, alguns sense precedents i altres molt reiterats, i s’ha de donar la resposta adequada i no deixar deteriorar-se la situació en perjudici dels veïns i les veïnes del nostre poble.”