Compromís reclama que es protegisca el patrimoni audiovisual de Tele Carlet

Proposa la creació d’un Museu Virtual i la seua inclusió en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià

 

El grup municipal Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Carlet presenta una moció dirigida a la protecció i posada en valor del patrimoni audiovisual de Tele Carlet, amb la constitució d’un Museu Virtual de la Memòria i les Tradicions que tinga este llegat com el seu fons fundacional. Així mateix, demana la seua inclusió en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

En estos moments l’arxiu audiovisual de Tele Carlet, resultat de 23 anys d’emissió, es troba en una situació clara de desprotecció. El tancament –ja fa dos anys- d’este mitjà de comunicació municipal, amb l’acomiadament o reubicació del personal dedicat a la seua conservació, suposa una situació de perill evident davant una possible pèrdua del material per deixadesa o obsolescència dels arxius. Les gravacions i emissions de Tele Carlet formen part del record visual de nombroses generacions. La proposta de Compromís per salvar esta situació inclou la creació d’un Museu Virtual de la Memòria i les Tradicions. L’objectiu ha de ser declarar el Patrimoni Audiovisual de Tele Carlet com a fons constitutiu de l’esmentat Museu, dur a terme actuacions de protecció i catalogació, com també  la creació d’un sistema que permeta la consulta pública del seu fons per a entitats, investigadors i particulars en supòsits definits. Així mateix, este treball ha d’anar encaminat a un futur programa de difusió en la xarxa de material seleccionat.

Maria Josep Ortega, portaveu de Compromís al consistori, ha declarat que “s’ha de fer servir els mitjans que les noves tecnologies ofereixen per preservar i posar en valor, de forma factible i a curt termini, un patrimoni de gran valor sentimental per als carletins i les carletines”. Així mateix, recorda a l’alcaldia que “l’Ajuntament té la clara responsabilitat legal i moral de la conservació d’este arxiu audiovisual”.

La proposta, que Compromís espera que siga aprovada per unanimitat en el proper plenari, contempla sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports la inclusió del patrimoni audiovisual de Tele Carlet en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

La casa de cultura va ser la seu de Tele Carlet durant molts anys.

La casa de cultura va ser la seu de Tele Carlet durant molts anys.

Arxivat en: Bloc Compromís Carlet / Ajuntament, Cultura i Educació, Mitjans comunicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *