Institut Eduardo Primo

El Grup Parlamentari Compromís ha presentat una esmena a la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a la creació d’una Delegació de l’Escola d’Idiomes a la ciutat de Carlet. Compromís argumenta que en l’actualitat són moltes les persones de Carlet que es desplacen a  altres poblacions per a cursar estudis oficials d’idiomes  i que encara en serien moltes més, tant de la nostra ciutat com dels pobles del voltant, si disposàrem d’un centre d’estes característiques a Carlet.

Cal remarcar que hi ha altres experiències en este sentit, com ara les seus d’Algemesí o Ontinyent dependents de l’Escola Oficial d’idiomes, que compten amb molt bona acollida.

La portaveu del Grup Municipal de Bloc-Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “es tracta d’una proposta al nostre entendre molt raonable i que seria enormement positiva per als nostres conciutadans, i més en estos temps en què moltes persones opten per allargar la seua formació davant la greu situació de desocupació i la necessitat de formar-se com més millor de cara  al futur”. Ortega ha afegit que “la creació de la Delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes  tindria un cost econòmic reduït ja que no caldria cap infrastructura nova sinó que els cursos d’idiomes es podrien impartir en alguna de les instal·lacions educatives de la nostra ciutat”. Per últim, la portaveu de Compromís a Carlet ha remarcat que “espere que l’alcaldia i el PP local donen suport a esta proposta i ens facen costat en el debat a les Corts Valencianes”.

Maria Josep Ortega

D’una altra banda,  el Grup Parlamentari Compromís ha proposat també a les Corts que es torne a implantar el batxillerat nocturn a Carlet, ja que la Conselleria d’Educació el va eliminar sense cap explicació i  quan major demanda hi havia. Al respecte, Maria Josep Ortega ha declarat que “l’eliminació del nocturn va representar un greu error que ha privat del servici a molts carletins que volien cursar els seus estudis preuniversitaris i ara s’han vist impossibilitats de fer-ho”. Ortega ha afegit que “l’alcaldia hauria de posar-se esta vegada al costat dels ciutadans i no en contra com va fer en els moments de lluita ciutadana pel manteniment del batxillerat nocturn. Ara, amb la proposta de Compromís s’enceta una nova oportunitat i cal aprofitar-la des de la unitat de les forces polítiques.”