Ahir, els carrers de València es tornaren a plenar per a demanar la retirada del decret amb què la Generalitat pretén retallar 1.000 milions d’euros en serveis públics. Els professionals carletins també han volgut mostra el seu rebuig a aquesta brutal mesura sense precedents.

Protesta en el col·legi Bosch Marín de Carlet
Protesta en el col·legi Bosch Marín de Carlet

A continuació mostrem la carta que ha enviat el claustre de mestres del col·legi Sant Bernat de Carlet.

Estimades famílies,

L’escola pública i el seu professorat pateixen una campanya de descrèdit que serveix d’excusa per a justificar les retallades en un dels pilars bàsics de la societat del benestar, l’educació, mentre s’avança en la privatització de l’educació mitjançant l’increment de concerts, la cessió de sòl públic o la subvenció fiscal a l’ensenyament privat.

El claustre de professors del centre, després de l’anàlisi de l’actual situació i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu vol manifestar-los que:

– Les mesures extraordinàries i urgents determinades a la Comunitat Valenciana afecten directament a la ciutadania i a l’alumnat

– Respecte al nostre centre la Conselleria d’Educació Formació i Ocupació encara no han fet els lliuraments econòmics per a fer front a les despeses de funcionament de l’escola des de maig de l’any passat.

– Pel que fa al menjador escolar encara no ha abonat les beques des d’octubre ni tampoc ha fet el lliurament perquè funcione el menjador aquest curs.

– Les baixes del nostre professorat no s’han cobert i la baixa per jubilació ho ha fet després de dues setmanes, minvant així les sessions de reforç, substitucions…

– Els bono-llibres no s’han pagat a les llibreries, hi ha un gran deute acumulat

– L’aplicació del decret suposarà un gran prejudici per a les condicions laborals del professorat que treballa al centre: reducció del 50% del complement salarial per formació destinat al professorat , enviar a l’atur  durant l’estiu al professorat interí i de religió, eliminar les aportacions al pla de pensions.

– Afecta al sistema educatiu pel que fa a la degradació de les instal·lacions i recursos dels centre educatius.

Per tot això demanem la vostra comprensió i el vostre suport per a les mesures que hem encetat perquè el Govern Valencià  done marxa enrere en l’aplicació del decret i en el desmantellament de l’ensenyament públic . Es necessari fer sentir la nostra veu de protesta i exigir responsabilitats o aquells que han provocat aquesta situació .

PER UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT!!

NO A LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS !!

Claustre de mestres del CEIP Sant Bernat