El Grup Municipal del BLOC ha proposat oficialment donar els premis Ciutat de Carlet, que atorga l’Ajuntament, a les següents entitats i persones:

EDUCACIÓ, MUSICA, ART: BANDES  UNIÓ MUSICAL DE CARLET I AGRUPACIÓ MUSICAL L’ARTÍSTICA DE CARLET.- En un any especialment difícil per a les bandes de música per les greus retallades que, de forma totalment injusta, la Generalitat ha aplicat a les societats musicals, seria molt adequat que l’Ajuntament reconeguera la gran labor que realitzen les dos bandes de música del nostre poble, com a escoles de música, com a associacions culturals i com a entitats que acompleixen una enorme tasca social i educativa acollint centenars de joves i formant-los musicalment.

ESPORTS: BLAI SIGNES FORT.- Enginyer Superior en Informàtica, estudiant de Medicina i membre de la Selecció Espanyola de Trasplantats. Després d’haver superat una greu malaltia hematològica i un trasplantament de medul·la òssia, és tot un exemple de superació davant de les adversitats més greus. És  doble campió d’Espanya de Cliclisme, en les especialitats de contrarellotge i en línia, 4t classificat als Campionats Mundials disputats a Austràlia el 2009 i subcampió d’Europa en les proves celebrades a Dublín el passat mes d’agost.

ECONOMIA i EMPRESA: GRÀFIQUES  TRULLENQUE.- Es tracta d’una empresa familiar, una autèntica institució en les arts gràfiques que destaca per la gran qualitat dels seus treballs i forma part d’una llarga família dedicada al món de la cultura des de diversos vessants, com en són bona mostra el fons arxivístic amb milers de fotografíes, de Carlet i de la Ribera fonamentalment, de finals del segle XIX i primera meitat del XX, o el museu de ciències naturals, una autèntica joia en el seu gènere.

SOCIAL: AMICS DEL SIGLO.- Entitat que ha tingut un lloc destacat en el coneixement social del teatre del Siglo i en la conscienciació per recuperar el nostre teatre, cau de cultura a la nostra ciutat des de l’any 1889. Sense aquesta associació, que ha realitzat al llarg dels anys diverses campanyes a favor del Siglo, amb tota seguretat a hores d’ara el Teatre hauria sigut enderrocat i fet servir per a l’especulació urbanística.

CIÈNCIA I AGRICULTURA: SALVADOR GARCIA I CARBONELL.- Enginyer tècnic agrícola, llicenciat en Enologia i especialista en Producció vegetal. Professor de Fructicultura a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València. Vinculat sempre al món agrari, ha estat membre destacat de la Unió de Llauradors i Ramaders. Fou alcalde de Carlet en el període 1991-1995. Actualment està elaborant la tesi doctoral sobre el caqui.

Carlet, 22 de novembre del 2010

Grup Municipal del BLOC de Carlet