MARIA ÁNGELES CRESPO, LA REPROVADORA

Alguna malaltia política greu deu tindre la sra. Crespo quan, després de passar-se anys insultant als portaveus del BLOC a l’Ajuntament de Carlet, ara haja forçat aprovar una reprovació plenària de la nostra portaveu Maria Josep Ortega. ¿Com s’explica que després d’haver mogut cel i terra dins del seu propi grup per a presentar eixa moció reprovadora, haja fet firmar-la als seus companys de grup i ella mateixa no ho ha fet? ¿Mala consciència potser? ¿Com s’explica que no ho haja fet en un Ple retransmés per la televisió local    –on, per cert, ja fa anys que ens té vetats- i així que la gent poguera contrastar les opinions? ¿Poca fe en el que ha fet potser?

És ben curiós que presente (sense firmar-la) una moció de reprovació per insults personals inexistents, amb un primer paràgraf ple d’insults personals, eixos seus ben existents, com ens té acostumats des de fa anys. I no és menys revelador que en l’escrit de reprovació instigat per la sra. Crespo hi haja paraules i expressions sospitosament coincidents amb l’anònim que va  aparéixer el dia de Tots Sants de l’any passat a diversos punts de la nostra ciutat. Ja sabem que són meres casualitats.

La moció reprovadora impulsada per la sra. Crespo conté tantes falsedats que no sabem com no li cau la cara de vergonya d’haver-la presentat.

Per exemple, diu que ens han facilitat tota la documentació que hem demanat. Fals. La sra. Crespo ens ha negat al BLOC reiteradament la informació a la qual tenim dret com a regidors, donant-nos mil i una excuses de mal pagadora. Eixa és la transparència que practica l’alcaldessa del PP.

Diu al seu escrit que “El respecte a les persones ha de ser el primer principi en la vida i, sobretot, en la vida pública hem de donar exemple”. ¿Exemple és el que va donar la sra. Crespo en l’últim Ple ordinari insultant reiteradament a la portaveu del BLOC, com té costum de fer en en cada reunió plenària? ¿Exemple és el que dóna la sra. Crespo quan repetidament ataca a la nostra portaveu Maria Josep Ortega dient-li “barriobajera”, “impresentable”, “calaña”, “eixe personatge”, “bullanguera”, “barrullera”, “chabacana” i un llarg etcètera de carinyosos apel·latius que li dedica la sra. Crespo dia sí i l’altre també? ¿Exemple és el que dóna la sra. Crespo quan fa enviar un missatge de mòbil a la portaveu del BLOC dient-li que si vol vore puces i caparres que mire en sa casa?

Ja pot buscar la sra. alcaldessa en les sessions plenàries insults o males paraules de la nostra portaveu que no en trobarà ni un. ¿Reprovada Maria Josep Ortega? Reprovada hauria d’estar la sra. Crespo, i per a nosaltres i bona part de la població és la sra. alcaldessa la que està moralment reprovada per tants anys d’insults i manipulacions.

La sra. Crespo pensa que actuant d’eixa manera ens intimidarà, ens emmordassarà, ens farà callar. S’equivoca totalment. Per a nosaltres, la seua reprovació, que per cert ja va fer al nostre portaveu anterior (una altra casualitat), és  tot un honor. Actuant així ens dóna més força i ens ajuda a reafirmar-nos en la voluntat de continuar treballant pels ciutadans i les ciutadanes del nostre poble –a bona part dels quals representem, per més que li pese – i per les nostres profundes conviccions democràtiques.

Voldríem que la sra. Crespo reflexionara, però malauradament sabem que seria inútil fer-ho. No obstant això, acabarem amb unes paraules de Bernabé Tierno, a qui justament vam tindre a Carlet la setmana passada: “Aprendí que detrás de la rabia y de la ira no siempre se encuentra una mala persona, sino alguien frustrado, dolorido, acomplejado, con miedo, desesperado...” És un reputat psicòleg, pedagog i escriptor que  des de fa més de 30 anys es dedica, entre altres aspectes, a la investigació de les causes i remeis del fracàs personal. Si vol la sra. Crespo, pot demanar als seus regidors que el reproven també.

GRUP MUNICIPAL DEL BLOC DE CARLET

Rafael Hervàs Añó

Josep Àngel Hervàs Sendra

Lídia López Caballero

Maria Josep Ortega requena